Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Συγκρότηση νέου Δ.Σ. - Προγραμματισμός Εκδηλώσεων



ORGANIZATION MONDIALE
POUR L’ EDUCATION PRESCOLARE
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ



Δαγκωνάκη Αργυρώ
Γιολδάση 5
Ηράκλειο Κρήτης, ΤΚ 71409
Τηλ.: 2810323233
e mail:
dagkonaki@sch.gr
http://omepkritis.blogspot.com/

Ρέθυμνο:15-3-2010
ΠΡΟΣ

Τα μέλη-φίλους της ΟΜΕΡ Κρήτης

Αγαπητά μέλη της ΟΜΕΡ του Παραρτήματος Κρήτης, συναδέλφισσσες και συνάδελφοι, ευχόμαστε σε όλους υγεία, αγάπη, θάρρος, δύναμη αλλά και έμπνευση!
Οφείλουμε, έστω και με καθυστέρηση, να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ώστε να σας ενημερώσουμε για…
·τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Παραρτήματός μας, και
·τον προγραμματισμό των εκδηλώσεών μας που προέκυψε μετά τη συνάντηση των νέων μελών του Δ.Σ.
Συγκεκριμένα:
Μετά τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου 2009 που έγιναν στο Ρέθυμνο, ακολούθησε συνέλευση των εκλεγομένων στις 17 Ιανουαρίου 2010, από την οποία προέκυψε η σύσταση του νέου Δ. Σ. που έχει ως εξής:
Πρόεδρος:Δαγκωνάκη Αργυρώ, Νηπιαγωγός, τηλ. 2810 323233, 6939111999, email:
dagkonaki@sch.gr
Αντιπρόεδρος: Κώστα Αθανασία, Νηπιαγωγός, τηλ. 6977064216, email:
athaco@yahoo.gr
Γεν. Γραμματέας: Λίβα Ελευθερία, Δασκάλα, τηλ. 2831051224, 6972037268, email:
elliva@gmail.com
Ειδ. Γραμματέας: Aμαργιωτάκη Φιλία, Νηπιαγωγός, τηλ. 2810230504, 6932230504, email:
filia68@otenet.gr
Ταμίας: Πολάκης Γιώργος, Δάσκαλος, τηλ. 2831032219, 693726156, email:
gpolak@edc.uoc.gr
Δημόσιες Σχέσεις:
Σγουρομάλλη Ιουλία, Νηπιαγωγός, τηλ. 2831052806, 6974043758, email:
joul1a@hotmail.com
Maκράτζη Αναστασία, Νηπιαγωγός, τηλ. 2821061130, 694698383, email:
amakratzi@cha.forthnet.gr

Το νέο Δ. Σ. της ΟΜΕΡ του Παραρτήματος Κρήτης, αποτελείται από εκπαιδευτικούς της τάξης, Νηπιαγωγούς και Δασκάλους, οι οποίοι υπηρετούν με μεράκι και δύναμη ψυχής την εκπαίδευση, ανησυχούν και προβληματίζονται για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αρκετές φορές η άποψη των εκπαιδευτικών, η εμπειρία τους από την επαφή με τα παιδιά, η γνώση που έχουν κατακτήσει μέσα από διαρκείς επιμορφωτικές διαδικασίες) και οραματίζονται, σεβόμενοι τους στόχους που η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ) έχει, την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων- στοχασμών και την συνεργασία, μεταξύ όλων εκείνων που εμπλέκονται στην αγωγή και εκπαίδευση των μικρών παιδιών για ένα σχολείο, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα αφουγκράζεται πραγματικά τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας ( η οποία πυρπολείται από τα πιο τρυφερά της χρόνια με καταιγισμό πληροφοριών και οδηγείται νωρίτερα σε μια ενηλικίωση γεμάτη εμπόδια).
Το νέο Δ.Σ. ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων φιλοδοξεί και πάλι, μέσα από συναντήσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια και συνέδρια:
- Να συμβάλλει στην ικανοποίηση των αναγκών και των ενδιαφερόντων των παιδιών.
- Να στηρίξει τους παιδαγωγούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας αλλά και της πρώτης σχολικής.
- Να συνεργαστεί με την οικογένεια, τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης και άλλους φορείς που ασχολούνται με την παιδική ηλικία.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πάντα στο μυαλό τη φράση του Κώστα Αξελού : «Μόνο η έλλειψη του παιχνιδιού θα νέκρωνε τη σκέψη μας» το νέο Δ. Σ. προγραμματίζει τα εξής:

1. Ένα εργαστήρι για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 , και ώρα 9.30- 12.30 π.μ στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, με τίτλο:
«Παιχνιδο-πειράματα για τη φύση και το περιβάλλον: Εργαστήρι για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους της Πρώτης και Δευτέρας Δημοτικού»
Εισηγητής: Νεκτάριος Τσαγλιώτης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Π/θμιας Εκπ/σης, Ν. Ρεθύμνης.
Ο εισηγητής μας μέσα από απλές κατασκευές με υλικά από το καθημερινό μας περιβάλλον θα μας παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους οι μικροί μαθητές μας αβίαστα, μέσα από το παιχνίδι, ως μικροί bricoleur θα πειραματιστούν και θα ευαισθητοποιηθούν σε ερεθίσματα που θα τους βοηθήσουν αργότερα στην κατανόηση εννοιών για τη φύση και το περιβάλλον.

2. Έκθεση του υλικού, που παρουσιάστηκε από το παράρτημά μας στην περσινή συνάντηση της ΟΜΕΡ στη Σύρο, με θέμα το λογότυπο της ΟΜΕΡ. Το υλικό περιλαμβάνει δημιουργικά και ευφάνταστα έργα των Νηπιαγωγείων της Κρήτης για το λογότυπο της ΟΜΕΡ.
Υπεύθυνος της παρουσίασης του υλικού: Καζιάλες Δημήτρης.
Η παραπάνω έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στα Δημοτικά σχολεία (4ο και 50ο) του συγκροτήματος Τάλως, Μάχης Κρήτης και Υακίνθου, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και ώρα 19.00.

3. Στον παραπάνω χώρο, την ίδια ημέρα και ώρα 20.00, η Αθανασία Κώστα θα μας αφηγηθεί λαικά παραμύθια.

4. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου και ώρα 19.30, στο χώρο του κέντρου Προσχολικής Αγωγής ‘Το Μικρό Εργαστήρι’, Ηρακλή 90,στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα:
«Από τη ρητορική του Υπουργείου στη πρακτική του Νηπιαγωγείου: Αναζητώντας τους όρους και τα όρια του ρόλου μας/επαγγέλματος».
Εισηγήτρια: Μένη Τσίγκρα, νηπιαγωγός.

Στόχος της συνάντησης/εκδήλωσης αυτής είναι, μέσα από μια απολογιστική και αναστοχαστική ματιά, να συζητήσουμε για την Προσχολική Αγωγή, τη σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου και τον ρόλο/επάγγελμα της/του νηπιαγωγού όπως τα βιώσαμε και να προβληματιστούμε πάνω στις νέες προτάσεις για το ‘Νέο Νηπιαγωγείο’ που ‘έρχεται’.

Αγαπητοί φίλοι της ΟΜΕΡ, γνωρίζετε όλοι, ότι μονάχα εσείς, τα μέλη μας, αποτελείται τους οικονομικούς χορηγούς μας. Σε καμιά από τις παραπάνω εκδηλώσεις δεν επιβαρύνεστε οικονομικά.
Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν, να βοηθήσετε το έργο μας τόσο με την παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας, όσο και με την ανανέωση της συνδρομής σας.

Ώρα σας καλή!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Της ΟΜΕΡ του παραρτήματος Κρήτης




ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ ΛΙΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου